Šta je novo?

Sportski događaji

Buducnost je dobila Mornar, a Zvezda je poražena u ,,Laktašima". Igokeinim igračima mora da se pruzi ruka, svaka im čast. Verovali su u sebe, nametnuli svoj ritam i sada imaju psihološku prednost, a Zvezdi u trecoj utakmici ne predstoji samo borba za Aba finale, nego borba za golu čast. Nije problem poraz, nego odnos prema igri i sve loše u tom smislu. Nema borbe i želje. A nije prvi, ni drugi, ni peti put da se to ove sezone vidi. Bilo je mnogo više od toga.
 
Dobili smo i drugog Aba finalistu, Crvenu Zvezdu. Repriza prethodnog finala.

Buducnost je favorit u ovim mecevima, to kazem kao zvezdas. Zvezda je verovatno na prekretnici koja moze da odredi tok narednih nekoliko sezona. Nagrada je Evroliga, a poraz vodi mozda u sunovrat, kakav je Zvezda dozivela pre 20 godina, a od kog je opravak dugo trajao. I Buducnost zna sta je nagrada u ovom finalu. Prednost domaceg terena se mora iskoristiti. Sada se nista ne moze uraditi, imaju ti koji imaju da igraju i da se nekako izvuce Aba trofej. A posle toga, ako se uspe, daće Bog, u ozbiljno renoviranje tima.
 
Откуд ти то за тај суноврат? Нема индиција да ће се тако што десити.
 
Uloženo je mnogo novca, ovo je na papiru najksuplja prva ili druga ekipa koju je Zvezda imala u istoriji. A rezultatima to nije pokriveno. To sto nije u top 8 Evrolige nije neuspeh, ali jeste pretposlednje mesto i poslednje da nije bilo razmontiranog Himkija, od koga je cak dozivljen i jedan poraz. Mnogo gubljenja utakmica u zavrsnicama. Ekipa je destabilizovana, kompetan klub. Ako se ne igra Evroliga i ne osvoji Aba, mnogo manje novca ce biti, igrači za koje se ima plan sledece sezone, ce otici. Spas je osvajanje Aba lige i Evroliga, da se u klub slije novac, pa da se urade promene igračkog kadra. Drugi stranci, a i novi domaci igraci pre sve. Potreban je kako iskusan pokretač tima, tako i neki mladji koji ce biti projekat za dalje. Ako se secas 2000. godine i nesrecnog ispadanja lopte Goranu Boškoviću u finalu protiv Partizana, jedna kao zemlja jaka ekipa se za sezonu raspala i počeo je sutnovrat.
 
Za stid je koliko je lose selektovana ekipa ove sezone. Moglo je svakako mnogo bolje. Zvezda je imala i jeftinije timove, a bolje selektovane. Od početka bez pravog pleja i centra. Sve su bila neka prelazna, zamenska i krpačka rešenja. Lendri Noko prosto ne može da bude prvi centar jedne evroligaške ekipe, niti u takvoj prvi plej može da bude Lengston Hol. Otom-potom, ali posle Aba lige, sve i da je Zvezda osvoji, u ekipi vredi zadrzati Lojda, Rita i Voldena, ako Zvezda uspe da ih zadrzi. Ostalima pokazati gde su izlazna vrata.
 
Iako je velikih i tesko stecenih 1-0 a Zvezdu u finalnoj seriji Aba lige, potrebna je jos jedna pobeda, jer su dve priče kada se u Podgoricu ode sa 2-0 i sa 1-1. Potrebna je jos jedna pobeda, da se odbrani domaci teren. I onda u PG, na mišiće dobiti bar jednu, ako ne, tu je peta u BG. Ali otom-potom, da se ova danasnja utakmica najpre dobije, sto nece biti ni malo lako, jer ocekujem tezu utakmicu, nego sto je bila prva, a Buducnost svakako može bolje od onga sto je u toj prvoj utakmici pruzila, tako da, Zvezda, ako hoce da ode sa 2-0 u Podgoricu, takođe mora da odigra bolje.
 
Malo se prica o tome da imamo najboljeg tenisera, kosarkasa, ali i boksera na svetu :mrgreen:
 
Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni“, rekao je Vladimir Stojković.

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

Kakav egzemplar...
 
Što se tiče fudbalera...

Osvojena je ta dugo čekana dupla kruna, od 2012. godine. Po meni, od raspada SFRJ, najbolja sezona za FK Crvena Zvezda. Osvojena je dupla kruna, a u Evropi je bilo bar za nijansu bolje, od onoga sto je realno moglo da se očekuje, a po meni i vise od toga. Derbi kao derbi, tas na vagi je prevagnuo na strani Zvezde, kao sto je mogao na stranu Partizana. Ali pobedi se ne gleda u zube. Neki igrači Zvezde su mozda na nacin koji nije primeran proslavili titulu, ali druga strana ne treba da zaboravi kako je slavila pre samo par sezona. Dejan Stanković je opet gospodin i kao trener, nije tako postupio. Svaka mu cast za borbu cele sezone, samo sto nije u par navrata i samo ušao na teren da igra. Zvezda ne sme da stane sada, granica je pomerenena malo, napredak je spor, ali se nesto desava. Za fudbalere je sezona zavrsena i to veoma uspesno.

O košarkašima, koji su postigli veliki uspeh osvojivši Aba ligu...Malo kasnije...
 
U finalu bez Kuridze, a sa tek po nekim minutom rovitog Rita i Voldena...

U ovom finalu je mnogo toga moglo da se vidi, a jedna od stvari je kako jedna, na papiru slabija ekipa, moze da bude vise od ravnopravnog protivnika ovoj drugoj. Buducnost, kao ekipa, ima hemiju, mnogo bolju od Zvezde. A to je za tim veoma vazno. Zvezda, na papiru bolja, osetno, ali rezultat na terenu nije tako ,,rekao". Svih 5 utakmica su opravdale epitet derbija.

U EL je podbaceno, gde je cilj bio do kraja borba za F8, ne i ulazak, ali da do kraja ima šanse. Umesto toga, vec na pola sezone su gasene sve nade da Evroliga bude nesto sto ove sezone puno brine Crvenu Zvezdu. Drugi cilj je pak ostvaren, osvojen je Kup Radivoja Koraca. I treci cilj, najvazniji, osvojena je Aba liga i zadržan je status evroligaša. Ostaje borba za četvrti cilj, prvenstvo Srbije.

Mnogo Aba igrača sa pravom zaslužuje mesto u Crvenoj Zvezdi, a koji sada igraju u drugim klubovima, a koji nisu Amerikanci. Npr. , ne bi imao ništa protiv da Nikola Ivanović sledeće godine bude igrač Crvene Zvezde, jer je dobar plejmejker, a deficit je na toj poziciji.

Vec sada krenuti u renoviranje tima i to ozbiljno. Za Evroligu je potrebna drugacija, bolje selektovana ekipa. Za nove igrače i sada ima mesta, a još po neko ce otici. Najveći problem je pozicija 1, gde Hol jednostavno nije plejmejker za Evroligu. Uskoković se bori, ali još nije ,,sazreo" i potreban mu je dobar mentor u vidu iskusnog i dobrog igrača na istoj poziciji. Noko je ,,isplivao" kao dobar stameni centar, ali je potreban još jedan igrač na toj poziciji, što mislim da Kuzmic ne moze da isprati. Što se tiče pozicije 4, Kuriza i Simonovic su vec u poodmaklim oginama za kosarkaše, 35 i 34 godine. Rit je dobar i kombo 4-5 igrač, koji takođe treba timu. Ali na poziciji 4 definitivno treba pojačanje. I što je vazno, jos jedan igrač, profila Bilija Berona ili Kevina Pantera, koji nije bez petlje, nego zna da preuzme odgovornost, i tek kako treba ovom timu. Ja se vec tokom KLS nadam nekom ozbiljnijem pojačanju za sledeću sezonu.
 
Micic MVP regularnog dela EL i F4 El, Jokic MVP regularnog dela NBA.

Kakav je Mega imala tim pre 7,8 godina, Jokic, Micic, Marjanovic, Dangubic, Zagorac, Miljenovic, Velickovic, Jaramaz...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852821#p852821:19r86wcn je napisao(la):
Пантограф » 24 May 2021 02:58 pm[/url]":19r86wcn]
Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni“, rekao je Vladimir Stojković.

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

Kakav egzemplar...
Mi ne bi smo bili mi kada ne bi sve izvrnuli. Kao prvo, ovo boldovano je rekao novinarima, a ne, kako je pola Srbije shvatilo, Bogeljiću. Kao drugo, tačna izjava, a može se proveriti na yt, glasi ovako: "... i mene, što se žargonski kaže, silujte ako ne uzmemo kup... "
 
Жаргонски или не, то је моронска изјава, као и неке његове раније ("Опростите ми моју ружну прошлост", "Одричем се држављанства", "Не сме да призна гол ни ако је био" - две последње у истом директном преносу). Чак и неозбиљан клуб, и то клуб који не води бивши новинар и директор државне телевизије, пуштао би га, таквог, да се обраћа јавности само кроз уста пиар менаџера.

(Наравно да то није рекао мамлазу Ван Гобељару.)
 
Vladimir Stojković je poznat po umnim odvalama (za moj pojam). U ljutnji čovek kaže svasta i to nije greh, pa se posle sabere i vidi da to nije tako. Ali on ga pretera...

Sto se tiče košarke, Zvezda rutinski sa Zlatiborom za polufinale sa Borcem. Gledah malo Partizan i Megu sinoc...Navijah za grobare, ali pukoše na kraju. Kad ne igra Zvezda, uvek navijam za onoga ko gubi. Ja sam mislio da Zvezda nema hemiju u timu ( i nema), ali kada gledam Partizan, vidim da ima gore. Kako god, voleo bi da i oni dodju do finala, pa da i tu bude večiti derbi i prilika da se smanji zaostatak na vecnoj listi u međusobnim susretima, pored naravno novog trofeja. Naravno, ne mislim da ce se taj trofej rutinski osvojiti, naprotiv. Ali finale nije finale, ako nije veciti derbi.
 
Mega je trenutno veoma dobar i organizovan klub, za razliku od Partizana koji je u raspadu na svim nivoima. Taj raspad je vrlo temeljno isplaniran od strane uprave. Dokaz za to su ničim izazvani odlasci (ja bih rekao proterivanja) U SRED UGOVORA, najpre trenera, a zatim tri pleja, jedan po jedan. Sve u svemu, ako bi Partizan i prošao u finale to bi bila senzacija, a u finalu bi doživeo katastrofu.
 
Znas kako, ja volim da Zvezda bude bolja od Partizana, ali vise volim da to bude Partizan koji se isto tako bori za titulu, nego Partizan koji se bori da ne ispadne iz lige. Ako me razumeš...Volim da tim za koji navijam pobeđuje druge velike timove, osvajajuci trofeje, a ne da osvaja trofeje u ,,cipiripi" ligi.

Jednom nogom je Zvezda vec osvojila i titulu KLS, pored vec ABA ili KRK. Pruzena je nova šansa da se krene u ozbiljan posao, a ne kao ove sezone.

Dok je Šakota bio trener, Zvezda je u ekipi imala Bilija Berona, Lorenca Brauna, Kevina Pantera, Majkla Odža, Džejmsa Gista, Vladimira Stimca...Ta sezona koju je korona prekinula, je po meni bila ona kada je Zvezda imala na papiru najbolji tim, a rezultati u Aba su bili lošiji, nego ove godine.

Ozbiljno protiv Mege, kao i u prvoj utakmici, pa da se na Mali Kalemegdan donese još jedna titula i trene u novi posao odmah, za sezonu koja ce brzo doći.
 
Glavna tema pred početak evropskog prvenstva u fudbalu, u Oboleloj Evropi:

Hrvatska, jasno, nije jedina reprezentacija koja neće klečati. Ovdje popis svih reprezentacija s Eura i njihov stav o tome hoće li klečati uoči utakmica:

Skupina A

Turska - Nema odluke, nije klečala u prijateljskim utakmicama

Italija - Nema odluke, nije klečala u prijateljskoj utakmici protiv Češke

Wales - Klečat će

Švicarska - Nema odluke, nije klečala u prijateljskim utakmicama

Skupina B

Danska - Klečat će

Finska - Klečat će

Belgija - Klečat će

Rusija - Neće klečati

Skupina C

Nizozemska - Nema odluke, igrači su pojedinačno podržali BLM

Ukrajina - Nema odluke, nisu klečali u prijateljskim utakmicama

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Austrija - Klečat će

Makedonija - Nema odluke, nije klečala protiv Kazahstana

Skupina D

Engleska - Klečat će

Hrvatska - Neće klečati

Škotska - Klečat će

Češka - Neće klečati

Skupina E

Španjolska - Nema odluke, nije klečala u prijateljskim utakmicama

Švedska - Nema odluke, nije klečala u prijateljskim utakmicama

Poljska - Neće klečati

Slovačka - Neće klečati

Skupina F

Mađarska - Neće klečati

Portugal - Nema odluke, klečali su na utakmici protiv Španjolske

Francuska - Nema odluke, većina igrača podržava klečanje

Njemačka - Nema odluke, nije klečala u prijateljskim utakmicama
U delu Obolele Evrope, u Srbiji, ovo takmičenje u klečanju moći će da gleda samo ko ima SBB.
 
Veceras je treca utakmica finala KLS i Srbija konačno dobija novog šampiona. Druga utakmica, koju je Zvezda izgubila, samo je još jednom pokazala probleme sa kojima se Zvezda bori cele sezone, a postignuti uspeh, saobzirom da je bilo takvih problema, je veliki. Nema hemije u timu, nesinhronizovanost i neiskoriscenost igrača. Uz Bozju pomoc da se veceras osvoji titula, ali posle toga su potrebne ozbiljne igračke promene.

A veceras ima to sto ima, iznad mogucnosti mora da se igra i da se ova sezona uspešno privede kraju sa 3 trofeja.
 
Novak Đoković, jedini i najbolji!

Sve čestitke majstoru na neverovatnom dostignuću, nikada više Srbija neće imati takvog šampiona. Uživajmo dok traje. :vops:
 
U ovim pripremnim utakmicama reklo bi se da nasa kosarkaška reprezentacija postaje sve bolja kao tim. Ono prtotiv Grka je bukvalno bilo odrađivanje posla. Svaka čast košarkašima.

A što se tiče košarkašica, koje na akutuelnom takmičenju igraju fenomenalno, sinoc su, iako sudijski pokradene u finisu regularnog dela, ipak pobedile Španiju. Onaj faul kao pokušaj šuta za slobodna bacanja na nepune 2 sekunde do kraja je - pa, pravljenje budalama sve objektivne svetske ljubitelje košarke. Ali ipak ovo je bio jedan od onih retkih puta da se pravda pobedila. Borile su se naše dame kao lavovi za pobedu i svoju zemlju. Idemo dalje...
 
Osvojiše devojčurci zlato. Baš mi je gotivna ta ekipa - išao sam i da ih bodrim ovde kad je bilo prvenstvo u Areni, međutim, naslednica, vrlo talentovana, prikloni se odbojkaškom carstvu - i mogu da kažem da odavno niko nije u toj meri zaslužio da bude prvak Jevrope.

Bravo, devojke, volim vas sve! Žive bile!
 
Neverovatne su, ali ko ih vodi ovo ništa ne čudi.

Prošle godine Marina je bila gost predavač u mojoj firmi...neverovatna žena i neverovatna prezentacija!

Svaka čast!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Zahvaljujući njima, Srbija je bar na jedan dan bila najpoznatija zemlja u svetu sporta. Finalna utakmica je bila od starta maksimalno ozbiljna od strane naših dama, sve vreme su kontrolisale rezultat. Ali pred ovim devojkama je sada novi cilj - Olimpijada. Ni malo ne sumnjam da će tamo otići još spremnije, nego na ovom takmičenju. Najviše bi voleo zlato, ali bilo kakva medalja bi bila veliki uspeh.
 
Vratio se Željko i Blade ne prati više mušku košarku. Hvala precedniku.
 
Samo u Srbiji sedmoplasirani klub može da dovodi najskupljeg trenera i igrača u istoriji.
Pritom non stop kukaju kako su svi protiv njih, a oni iz ljubavi igraju za kikiriki i ostale bajke u koje ni sami više ne veruju...
 
Vrh